Artikelen

Filteren:
Verfijn je zoekopdracht met behulp van onderstaande filters.

Artikel

Van een goed leven naar LeefGoed

Nu de zusters Franciscanessen hun zorg voor de samenleving aan maatschappelijke partners hebben overgedragen, is in Veghel het prachtige concept LeefGoed ontstaan.

Artikel

Monumentale veranderingen

Een groot kloostercomplex met rijksmonumenten, een prachtige kloostertuin en heel veel waardevolle herinneringen krijgt een nieuwe functie voor de gemeenschap.

Artikel

Klimaatbestendig woonlandschap

Een klimaatbestendige wijk verbruikt weinig (of geen) energie en kan droogte én wateroverlast aan. Het Spaanse Leger in Nijkerk is zo’n klimaatbestendige wijk.

Artikel

Voor alle generaties

Elke levensfase kent eigen behoeftes, waar een andere generatie juist mee kan helpen. Die onderlinge verbondenheid wordt gestimuleerd in Het Spaanse Leger.

Artikel

Sociale rijkdom in Woonhof Groenrijck

Geborgenheid en openheid gaan mooi samen in een woonhof. Wonen in een privéwoning, rondom een gezamenlijke tuin. In Apeldoorn ontstaat Woonhof Groenrijck.

Artikel

Landschap als startpunt

Adaptieve plannen nemen de aanwezige gebiedskenmerken als basis. Hoe je dat doet laten we zien aan de hand van het plan voor Woonhof Groenrijck in Apeldoorn.

Artikel

Gelderland beschermt de Woelrat (Arvicola amphibius)

Gelderland is de enige provincie in Nederland waar de woelrat zich beschermd weet. Dat is uitzonderlijk en voor ons reden om wat meer over het beestje en zijn gewoonten te weten te komen.

Artikel
dorp landschap a 1200x800

Nieuwe wijk op oude gronden

Een slingerende dekzandrug en lange ontginningslijnen als basis van een ontwerp. Voor een nieuwe woonwijk bij Nijkerkerveen wordt de bodem als basis genomen.