Artikelen

Filteren:
Verfijn je zoekopdracht met behulp van onderstaande filters.

Artikel
dorp landschap a 1200x800

Nieuwe wijk op oude gronden

Een slingerende dekzandrug en lange ontginningslijnen als basis van een ontwerp. Voor een nieuwe woonwijk bij Nijkerkerveen wordt de bodem als basis genomen.

Artikel
1-Nijkerkerveen 1200x800

Doen: een duurzaamheidvisie

Een duurzaamheidsvisie is een mooi hulpmiddel voor gemeenten voor het bewaken en behalen van hun ambities op het gebied van duurzaamheid.

Artikel

Duurzaamheid begint onder de grond

We staan er niet vaak bij stil, maar de bodem waarop we staan is een cruciaal onderdeel van het ecosysteem. Welke rol de bodem vervult én hoe we adaptief met de bodem om kunnen gaan, lees je in dit artikel.

Artikel

Van fabriek tot stoere woonwijk

In Haaksbergen wordt een industrieel complex herontwikkeld tot toekomstbestendige woonwijk. Met behoud van de stoere identiteit en uitstraling van toen.

Artikel

Wonen in de toekomst

Hoe draag je met één plan bij aan de Nederlandse woningbouwopgave, klimaatbestendigheid én biodiversiteit? Bekijk de woonwijk van de toekomst in Haaksbergen.

Artikel

De waterslimme stad

Wat krijg je als je het water de inspiratiebron laat zijn voor de ontwikkelingen in en rondom een vestingstad? Bekijk de ambities van Bredevoort!

Artikel

Historisch herstel in Bredevoort

Met het “Ambitiedocument Slingeplas” ligt er een ambitieus plan om het cultuurhistorisch erfgoed van vestingstad Bredevoort weer zichtbaar te maken.

Artikel

Natuurinclusief bouwen

Natuurinclusief bouwen. Wat is het precies? Wat zijn de voordelen en hoe bouw je natuurinclusief? Laat je inspireren door de Achterhoekse woonwijk ’t Flierbos.