Artikelen
Nieuw hart in oud erfgoed
Project Hart van Oosterhout laat zien hoe erfgoedtransformatie de lokale identiteit een flinke boost kan geven. Laat je inspireren!
Nieuwe wijk op oude gronden
Een slingerende dekzandrug en lange ontginningslijnen als basis van een ontwerp. Voor een nieuwe woonwijk bij Nijkerkerveen wordt de bodem als basis genomen.
Gelderland beschermt de Woelrat (Arvicola amphibius)
Gelderland is de enige provincie in Nederland waar de woelrat zich beschermd weet. Dat is uitzonderlijk en voor ons reden om wat meer over het beestje en zijn gewoonten te weten te komen.
Landschap als startpunt
Adaptieve plannen nemen de aanwezige gebiedskenmerken als basis. Hoe je dat doet laten we zien aan de hand van het plan voor Woonhof Groenrijck in Apeldoorn.
Sociale rijkdom in Woonhof Groenrijck
Geborgenheid en openheid gaan mooi samen in een woonhof. Wonen in een privéwoning, rondom een gezamenlijke tuin. In Apeldoorn ontstaat Woonhof Groenrijck.
Ulftse identiteit herontdekt
Als in een arbeidersstadje de fabriek sluit, moet je je identiteit opnieuw uitvinden. Lees hoe het Achterhoekse Ulft dat succesvol heeft gedaan.
Ontwerpen met de identiteit van een leefomgeving
Ontwerpen met lokale identiteit en erfgoed creëert duurzame, toekomstbestendige leefomgevingen waar bewoners trots op zijn en zich mee verbonden voelen.
Klimaatbestendig woonlandschap
Een klimaatbestendige wijk verbruikt weinig (of geen) energie en kan droogte én wateroverlast aan. Het Spaanse Leger in Nijkerk is zo’n klimaatbestendige wijk.